Hem - Tester - Bärbart ljus - Långtest – Boruit Cykel/pannlampa

Långtest – Boruit Cykel/pannlampa

boruit 9800Teknisk data:
LED Typ:  CREE XM-L T6
LED Antal: 7
Lumen: 9800
Färg: Vit 6000k
Spänning: 8.4 volt. 8800 mha
Livslängd: 50.000 timmar
Typ: Lågprisimport
Pris: ca 500:-


Notering:
Vi har under 7 månader testat denna kombination av cykel och pannlampa.
Redan i ett tidigt skede av detta långtest så stod det klart att denna lampa inte lämpar sig som pannlampa. Den är tung och blir väldigt otymplig. Att tänka sig att ligga under bilen med denna lampa är fullständigt otänkbart. Pannbandet sitter relativt bra men tyngden och storleken på lampan gör det opraktiskt.

Större delen av detta test satt denna lampa på en cykel. Även här visade det sig att lampans tyngd kommer att störa, lampan tenderade att vika ner sig under färd.
Räcker den då till som cykelbelysning? Ja, absolut. Faktum med att den är på tok för stark för att köras i stan på full effekt. På halv effekt fugerar det bättre.

Kvalitéetsmässigt så lämnar denna lampa mycket att önska! Redan tidigt i testet så lossnade kabeln in i huset, därmed var fuktskyddet borta. Vi valde i detta läge att inte göra något åt detta utan ville testa hur detta påverkade lampans funktion. Efter ca 7 mån i regn, snö och kyla så dog den tillslut. Detta efter 67.5 timmes effektiv annvändning. Under denna tid laddade vi batteripaketet 34 gånger.

Extraljusguiden gör inga tester och mätningar av lampors verkliga lumen, men vi kan konstatera att denna lampa inte på långa vägar levererar 9800 lumen. Denna siffra ska ta med en nypa salt. Vi hade betydligt högre förväntningar på denna lampa än vad den levererade.

Lampan levererar en ljusbild som är ca 6 m bred och ca 70 m lång i det högsta läget. Batteriet håller ca 2.5 timme på full effekt. Uppladdning av ett tomt batteri tar ca 5-6 timmar.

Något toppbetyg kommer denna lampa inte att få av oss utan den kommer att hamna på ett betyg under medel. Betyget blir 3.9.

Diagram - langd - Boruit
Diagram - Bredd - Boruit

Review Overview

Byggkvalité - 4
Ljusutbyte - 3.5
Hållbarhet - 3.5
Pris - 5
Prisvärdhet - 3.5

3.9

Tufft utssende och bra lågt pris. Men privärdheten dras ner rejält av den dåliga kvailtén.

Medlemsröster: 2.91 ( 9 röster)

Kolla även

Test – KB660 60W LED

KB660 pencil beam är ett stilrent och stabilt extraljus med en lång och jämn ljusbild. …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 + fyra =