Hem - Nyheter - Utförligare testfakta

Utförligare testfakta

Vi kommer under november månad börja lägga ut en PDF fil med utförligare fakta om produkten vi testar. PDF:n kommer enbart att kunna laddas ner av inloggade medlemmar.

Vi kommer även att lägga upp bilder på extraljustesten samt där det är relevant med bilder för testet. Tester av dioder kommer tex inte att fotas då det inte tillför något till testet.

Planer finns för att börja videofilma extraljustesterna direkt från bilen. Vi håller på att testa oss fram till den bästa lösningen här och ber att få återkomma närmare när vi funnit bästa lösningen.

Kolla även

Pågående tester

Vi får rätt mycket mail med frågor varför det inte händer något på sidan och …

2 kommentarer

 1. Anders Johansson

  hur testar ni när ni får fram räckvidden tex?

  • Vi kör inga tester i ljuslabb utan direkt ute i verkligheten. Det vi vill påvisa är vad lamporna presterar på bilen och vad som uppfattat av blotta ögat.

   När det gäller mätning av längden som lamporna presterar så har vi ett mätställe som det är ca 900 m frisikt. Mätmetoden är enkel och sker med hjälp av ett mäthjul. Referenspunkterna är kontrollmätta med måttband.

   Vi mäter längden 3 gånger och räknar ut medeltalet som också ligger till grund för våra slutgiltiga längd. Vi mäter dit lampan presterar 1 lux.

   Vi mäter luxen med en Hagner EC1.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton + 16 =