Hem - Robert - Miljöskadad?

Miljöskadad?

Fick mig en riktigt tankeställare idag!

Vi som jobbar med Extraljusguiden lägger ner otroligt mycket tid på tester och annat i och omkring siten. Vi har nog mer pappersarbete än ett medelstort företag.

Hur som helst, gamla kaffebryggaren hade gett upp och helt sonika fått för sig att gå i pension. Okej tänkte jag. Bara och stövla iväg och leta rätt på en ny bryggare då.

Sagt och gjort, efter mycket velande föll valet på en modern trendig Philipsbryggare med timer och hela kittet.

Började riva upp bryggaren ur kartongen och montera ihop den. Det är nu det roliga började. Jag fick tag i kannan och noterade direkt att den var undermålig i design. Den var en klar 5:a på en 10 gradig skala. När jag satt i kontakten noterade jag direkt att displayen var irriterade stark och tog bort fokus på ON/OFF knappen. En klar 6:a där tänkte jag. Ganska snart insåg jag att lampan som indikerade om bryggaren var på är mycket liten och ynklig och försvann lite i ljuset av displayen. Hmm, det är ju bara en 6:a det med tänkte jag.

Efter lite plockade var det dax att köra lite rent vatten i bryggaren. Full kanna på 6.5 min, solkar 9:a där. Kör en kanna till, lutar mig fram och ska lyfta upp vattentanken (ja, man gör det på denna) och bränner mig något grönjävligt på överdelen till filterhållaren. Någon mindre vetande har designet denna i borstad aluminium. Smart, aluminium som utsätts för het ånga blir snorhet. Där blir det en 4:a bara.

Efter att ha valsat fram och tillbaka med vatten så kom jag osökt tillbaka till kannan, den har ett handtag som är glatt och i hårdplast. Jag tror till och med att dom har vaxad handtaget från fabrik. Det ska vara gummi där för att ens nå upp till en 7:a tänkte jag lite småförbannat för mig själv.

När det sedan var dax och brygga första koppen med spillolja så tog jag pappret med betygssiffrorna och skulle summera det hela. Men vänta här nu tänkte jag! Vi testar ju inte kaffebryggare här på Extraljusguiden!

Jaja, bara och skrynkla ihop pappret och dra det i soporna.

Så har några timmar efteråt kan man skratta åt det, men frågan kvarstår om man blivit miljöskadad av alla dessa tester vi gör?

Kolla även

Videofilmning av tester

I vår strävan att förbättra våra tester  så kommer vi nu att börja videofilma alla …