Hem - Om Extraljusguiden

Om Extraljusguiden

Våra mål
Extraljusguidens syfte är att sprida opartisk information om produkter som vi själva testar. Våra tester sker i en så realistisk miljö som möjligt.

Vi vill redan i ett tidigt skede poängtera att våra tester är helt opartiska och inte går att “köpa” för ett företag.

Extraljusguidens mål är att presentera tester inom dessa områden:

 • Extraljus till samtiliga förekommande fordon.
 • Ljusrelaterade komponeneter för fordon såsom ballaster, reläer osv.
 • Ljuskällor för hem och företag. Både utomhus och inomhus.
 • Ljuskällor för hobby, fritid och sport.

Vi bedömmer produkter efter lite olika kriterier, men gemensamt för alla är att skalan vi jobbar med är mellan 1-10. Där 1 är mycket dålig och 10 är mycket bra.

Om du har en produkt som du vill att vi ska testa och lämna en bedömmning på så tveka inte att kontakta oss.

Våra tester
Vi utför i huvdsak två olika typer av test. Korttest samt långtest. Vi utför även kombinerade test där den första biten är ett korttidstest med en bedömning och presentation av testfakta och bilder. Detta test fortsätter sedan i ett långtest av produkten.

Korttidstest
Vårat korttidstest går ut på att vi testar produkten under 1-2 veckor. Körsträckan ligger på ca 100 mil under denna period. Vi tittar på en rad olika saker här. Hur produkten presterar, vi utsätter produkten för en rad olika tålighetstester.

Vi fotograferar och gör en bedömning som vi presenterar på våran hemsida. Leverantören av produkten får sedan bilder och en utförlig pdf med alla testfakta. PDF:n med utförlig testfakta kommer även att presenteras här på Extraljusguiden för Premiummedlemmar.

Långtidstest
Vårat långtidstest går ut på att vi testar produkten under 3-6 månader. Körsträckan ligger på ca 1000 mil under denna period. Vi tittar på en rad olika saker här. Hur produkten presterar, vi utsätter produkten för en rad olika tålighetstester. Under långtest tittar vi närmare på hur kvalitén på lamphus, lins och lite andra saker påverkas av väder och vind. En mer utförlig bedömmning av slitage görs.

Vi fotograferar och gör en bedömning som vi presenterar på hemsidan. Leverantören av produkten får sedan bilder och en utförlig pdf med alla testfakta. PDF:n med utförlig testfakta kommer även att presenteras här på Extraljusguiden för Premiummedlemmar.

Testmetoder
Vi lägger stort fokus på att kolla kvalité och prestanda på produkten. Vi har utveklat några egna metoder för detta. En maskinell del och även en manuell del. Exakt hur vi utför dessa tester går vi inte in på då det har kostat en hel del tid och pengar att utveckla dessa testmetoder. Vi jobbar inte i några ljuslabb utan vi kör tester ute i verkligheten.

Några saker som våra test innehåller:

 • Prestanda i form av längd och bredd
 • Skaktest – Maskinellt
 • Skaktest – Manuellt
 • Hållfasthetstest
 • Läcktest – Maskintvätt
 • Läcktest – Högtryck
 • Läcktest – Vattenslang

Notering: Testmetoden kan varierar mellan olika produkter.

Testmiljöer
Vi gör tester på
landsvägar, motorvägar, grusvägar samt skogsvägar. Störst fokus läggs på grus och skogsvägar. Grus och skogsvägarna är en del i skaktestet vi gör. Vi kör på vägar som gud glömde och Svevia inte visste fanns för att verkligen testat produktens kvalité.

Målet med våra tester
Vårat mål med dessa tester är att visa hur produkten presterar i den miljö som den är tänkt att vara i. Vi plockar fram den brutala sanningen och lägger den på bordet. Vi förskönar inte sanningen utan vi presenterar den såsom den ser ut.

Klarar produkten våra tester, klarar den förmodligen vad som helst.

Extraljusguiden är godkänd för F-skatt samt PayPal verifierad.